2010

 

Új  fesztivál a Dunakanyarban!

 

A Dunakanyar  gyöngyében, Dunabogdányban idén először rendezzük meg Négyszínvirág elnevezésű gyermek-összművészeti fesztiválunkat. Cserje Zsuzsa vagyok, rendező-dramaturg, a találkozó ötletgazdája, megálmodója. Nem először alapítok fesztivált. Talán azt is mondhatnám, hogy ez a szenvedélyem! Először a Terényi Színházi Napok, azután az Andocsi Művészeti Napok, most meg  Dunabogdány! Hogyan jött az új ötlet?

Sudár Gyöngyvér operaénekesnővel közösen egy kirándulás kapcsán fedeztük fel Dunabogdány szépségeit, beleszerettünk a helyszínbe: a templom impozáns kertjébe, a hegyoldalon a kálváriába, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunára, a Művelődési Ház hangulatos udvarába! Mennyi ideális helyszín! – és gondolatban már meg is alapítottuk a dunabogdányi fesztivált!

Tudjuk jól, hogy fesztiválok sokfélesége árasztja el nyaranta az országot, és igen sokféle műfajban. Mi úgy  gondoltuk, hogy bár művészeti találkozó sok van, színházi, zenei esemény is van bőven, de olyan kevesebb, amelyet  elsősorban gyermekeknek rendeznek.

Munkatársnőmmel tehát olyan gyermek-összművészeti fesztiválra készülünk, amelyben az ország legkiválóbb gyermekszínházi, bábművészeti előadásai szerepelnek, levetítjük a magyarországi amatör gyerekfilmesek díjnyertes alkotásait, valamint kiállítást rendezünk egy szentendrei kislány csodálatos képeiből is. Programunkban találkozhatnak egymással különböző országok gyermekei. Jönnek  gyermek néptánc-csoportok Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából. Hollandiából pedig egy ifjú, hazájában sok díjat nyert orgonaművész kislány érkezik és ad koncertet a helyi barokk templomban.

Ideális lehetőséget teremt a találkozó az ismerkedésre, a kapcsolatteremtésre. A vendégségbe érkező gyerekek részt vesznek közös programokban, dunakanyari hajókiránduláson, megnézhetik egymás produkcióit  és találkozhatnak, barátkozhatnak egymással. Természetesen a műfajok, valamint a kísérőprogramok sokszínűsége az, amely biztosítja számukra mindezt. Esténként koncertek lesznek, fellép a Vodku  és a helyiek által közkedvelt Pelvax zenekar is.

Sok segítséget kapunk az Önkormányzattól, a Művelődési Háztól, annak vezetőitől, a helyi cégektől  és reméljük, hogy a bogdányi lakosok is örömmel vesznek részt majd a rendezvényen, magukénak érezve azt. És persze szeretnénk, ha az ország minden részéből sokan fölkerekednének, családok gyerekeikkel és ellátogatnának Dunabogdányba.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében készülünk izgalommal az első találkozóra, amelyre mindenkit szeretettel várunk augusztus 13-án 14-én és 15-én .

 

Cserje Zsuzsa   és    Sudár Gyöngyvér


 

 

2010.augusztus 13-14-15    Programok:

08.13. péntek
 
   

Megnyitó+kiállítás megnyitó

1.Györffy Éva számítógépes grafikáinak kiállítása,(Rada-tükrök)

2.Eckensberger Lili rajzai

  17 óra
  Művelődési
Ház
 
A szomorú sündisznócska - Sallai Virág gyerekműsora
18 óra
  Művelődési Ház kert
 
Díjnyertes gyermekfilmek vetítése   19 óra
  Művelődési Ház  
Pelvax koncert
21 óra
  Művelődési Ház kert  
08.14. szombat          
Néptáncgála I. szlovák néptánc és magyar népdal műsor (szlovák és magyar gyerekcsoportok előadásában)

11 óra
  Művelődési Ház kert  
Sarkadi Bence marionett műsora   14 óra
  Művelődési Ház  
A kiváncsi kiselefánt - Studio K. Színház előadása
  15 óra
  Művelődési Ház  
Pályi János: Vitéz László

16 óra
  Művelődési Ház kert  
Néptácgála II. lengyel és cseh néptánc gyerekcsoportok
18 óra
  Művelődési Ház kert  
Vodku V Glotku koncert
21 óra
  Művelődési Ház kert  
08.15. vasárnap          

Rada Ruiter (Hollandia) 

orgonakoncert

  11 óra
  Katolikus
templom
 
Asszooony! ... mesejáték. Dunaszerdahelyi Epopteia Társulás Műhely   15 óra
  Művelődési Ház  
Vox Nova - Madrigál együttes
  17 óra
  Kálvária
domb
Piaf két arca - zenés színházi előadás
  21 óra
 Templom tér

 
Kísérő programok:
Tintaló - gyerekeknek
Kézműves foglalkozások
Gyermekkönyvek árusítása
Minden program ingyenesen látogatható!© Négyszínvirág fesztivál - Dunabogdány 2010